top of page

Daňové termíny říjen 2024

Důležité termíny a povinnosti v daňovém kalendáři


Paušální záloha k dani z příjmů:


20. října 2024: Splatnost paušální zálohy na daň z příjmů za září 2024. Tento termín platí pro zaměstnavatele, kteří odvádějí daň z příjmů ze mzdy svých zaměstnanců. Průběžné odvádění záloh pomáhá rozložit daňovou povinnost a minimalizovat riziko nedoplatků při podání daňového přiznání.


Podání daňového přiznání k DPH:


25. října 2024: Plátci DPH musí podat daňové přiznání a uhradit daň za září 2024. Tento termín se vztahuje i na souhrnné a kontrolní hlášení, které slouží k ověření správnosti údajů uvedených v přiznání a k zajištění správného výběru daně.


One Stop Shop (OSS):


31. října 2024: Pro plátce DPH využívající dovozní režim je tento termín klíčový pro podání daňového přiznání a úhradu daně v rámci systému One Stop Shop (OSS). Tento systém zjednodušuje správu DPH pro obchodníky, kteří dovážejí zboží ze zahraničí, a umožňuje splnění daňových povinností vůči více státům prostřednictvím jednoho podání.


Daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby:


31. října 2024: Splatnost daně vybírané srážkou za září 2024. Tato povinnost se týká příjmů, jako jsou dividendy, úroky a jiné příjmy podléhající srážkové dani, které se zdaní přímo při výplatě, čímž se zjednodušuje administrativní zátěž pro poplatníky.


Dodržování těchto termínů je klíčové pro zajištění správného plnění daňových povinností a vyhnutí se případným sankcím. Ujistěte se, že máte tyto důležité lhůty zaznamenány ve svém kalendáři, abyste předešli komplikacím.

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Daňové termíny září 2024

Důležité termíny a povinnosti v daňovém kalendáři Paušální záloha k dani z příjmů: Do 20. září 2024 je nutné uhradit paušální zálohu na...

Daňové termíny srpen 2024

Důležité termíny a povinnosti v daňovém kalendáři Paušální záloha k dani z příjmů: Do 20. srpna 2024 je třeba uhradit paušální zálohu na...

Daňové termíny červenec 2024

Přehled důležitých daňových termínů Červenec 2024: Na co nezapomenout Termín pro daňové přiznání a úhradu daně za rok 2023 Blíží se...

Comments


bottom of page